Megközelítés

Az Országos Széchényi Könyvtár hivatalos címe: 1014 Budapest, Szent György tér 4-5-6., és a főváros I. kerületében, a Budavári Palota F épületében található.
A főbejárat a Nemzeti Galéria és az OSZK közötti Oroszlános udvarból nyílik. Ez a Dísz térről besétálva, Dózsa György térről a Palota úton található gyorsliftig eljutva, vagy a Clark Ádám térről gyalogosan, illetve a Sikló segítségével érhető el.
A gyorsliftet az olvasók ingyenesen, a látogatók 200 Ft-ért vehetik igénybe.

Madártávlat

Megjelenítés Google Maps-ben

Megközelítés tömegközlekedéssel

  • A Keleti pályaudvartól a 178-as vagy az 5-ös busszal a Dózsa György térig utazva és onnan a lépcsőn a Palota úti gyorsliftig felsétálva közelíthető meg.
  • A Nyugati pályaudvartól a M3 metróval a Deák térig utazva, onnan a 16-os busszal a Dísz térig közlekedve érhető el. A buszról leszállva be kell sétálni az Oroszlános udvarra.
  • A Déli pályaudvarról a 18-as villamossal a Dózsa György térig utazva és onnan a lépcsőn a Palota úti gyorsliftig felsétálva közelíthető meg.

Megközelítés személygépkocsival

Személygépkocsival (fizetős) parkolásra a Dózsa György teret, illetve a Palota utat (GPS: É 47.49, K 19.03) ajánljuk. A Budavári Palotába csak engedéllyel lehet behajtani! Engedély a Várgondnokság Nonprofit Kft.-tól szerezhető be.