Dokumentum előkészítés

A dokumentum előkészítés szolgáltatást beiratkozott olvasóink személyesen, vagy online űrlapok kitöltésével vehetik igénybe. A különgyűjtemények esetében telefonon kezdeményezett előkészítésre is van mód.

A törzsgyűjtemény dokumentumainak előkészítése

Személyes előkészítés

Személyesen ingyenesen lehet dokumentumokat előkészíttetni.

  • Törzsgyűjteményi könyv előkészítési kérések leadhatók a könyvkiadó állomáson.
  • Minden egyéb dokumentum előkészítése az adott olvasóteremben (hírlap a hírlapolvasóban, kézirat a kézirat olvasóban) intézhető.

Online előkészítés

Online előkészítést a teljes változatú honlapunkon található űrlapon kezdeményezhet. A törzsgyűjteményi online előkészítés térítéses.
A törzsgyűjteménybe tartozó könyvek, folyóiratok, mikrofilmek előkészítése az online űrlapon, illetve a katalógusban, a raktári jelzetre kattintva kezdeményezhető.
Egy olvasó maximum öt könyvet, illetve folyóiratok, hírlapok esetén öt kötetet, mikrofilm esetén öt jelzetet (kérésenként öt tekercset) kérhet előkészítésre.
Felhívjuk figyelmét, hogy kéréseinél csak raktári jelzetet tudunk elfogadni, az AMICUS azonosító, ISBN szám nem felel meg erre a célra!
Keddtől péntekig a 17:00 óráig, szombaton a 16:00 óráig beérkező kéréseket 2 órán belül, az ezután beérkezőket másnap délelőtt 11:00 óráig, szombaton 12:00 óráig teljesítjük. Amikor a dokumetum megérkezik, az Ön által megadott e-mail címre levelet küldünk, melyben a megírjuk a félretétel számát, illetve a fizetendő összeget.
A szolgáltatás ára kötetenként (mikrofilm jelzetenként) 100 Ft, mely összeget az e-mail visszaigazolás után, a beiratkozó pultnál lehet kifizetni.
Kérjük, hogy a dokumentum felérkézésekor kiküldött értesítést feltétlenül olvassa el.
Az előkészített dokumentumok a kért napon 11:00 - 20:00 között vehetők át a könyvkiadóban, a hírlapolvasóban illetve a mikrofilm olvasóban dolgozó kollégáknál. A szolgáltatás kifizetését igazoló blokkot a dokumentumot kiadó kollégának fel kell mutatni.
Az át nem vett dokumentumokat másnap visszaküldjük a raktárba.

A különgyűjteményi dokumentumokk előkészítése (ingyenes)

Kéziratok előkészítése

Az előkészítés leghamarabb a következő napra lehetséges.
Jelzet megadásával, személyesen, online felületen és telefonon is megrendelhető.
Tel.: +36 1 2243-775, +36 1 2243-700/323-as, 163-as mellék
Előrendelhető:
– Kódexek: 2 db.
– Kötetes kéziratok: 3 db.
– Levelestár, Fond, Analekta: 5 pallium
A különböző jelzettartományokból összesen 5 kézirat rendelhető meg egy napra.

Kisnyomtaványok és grafikus dokumentumok előkészítése

A Plakát és Kisnyomtaványtár az olvasói kiszolgálást tekintve előkészítéses rendszert alkalmaz. Az olvasó a kért anyagot egy – az olvasószolgálatos kollégával egyeztetett – időpontban, de legkorábban a kérés rögzítése után egy nappal kaphatja kézhez. Ez a szolgáltatás pénteken 14 óráig vehető igénybe. Pénteken 14 óra után, illetve szombaton érkezett előkészítési kéréseket a következő keddi napra tudjuk vállalni. Kutatási anyag személyesen, vagy a +36 1 487-8623-es telefonszámon illetve online űrlap segítségével egyaránt kérhető.

Régi nyomtatványok előkészítése

A kéréseket csak a megrendelést követő munkanapra áll módunkban teljesíteni, a pénteki kéréseket csak kedden tudjuk kiadni. Új anyagot személyesen, online űrlapon és telefonon is lehet kérni a jelzet megadásával. Tel.: +36 1 2243-776, +36 1 2243-700/163 és 488 mellék.

Színháztörténeti dokumentumok előkészítése

A Tár anyaga személyesen, telefonon, vagy online űrlapon előkészíttethető. Telefon: +36 1 224-3781
Előrendelhető:
– kisnyomtatvány: 4 doboz vagy 20 db
– szcenikai dokumentum: 20 db
– kézirat: 1 doboz, 5 pallium vagy 5 db

Térképek előkészítése

A Térképtár gyűjteményébe tartozó anyagot csak előzetes kérés (személyesen, telefonon, faxon,online űrlapon) alapján tudunk olvasóinknak kiadni, a kérést követő napon.

Audiovizuális dokumentumok előkészítése

A TIT tárának anyagai előzetes egyeztetés után az Általános olvasóban tekinthetők meg keddtől szombatig 9-20 óra között. A 15 óráig beérkezett kéréseket aznap tudjuk szolgáltatni, a 15 óra utániakat következő munkanapon használhatják. Előkészítés kezdeményezhető: személyesen az Általános olvasóban, telefonon (224-3710) és online űrlapon.

Zeneművek előkészítése

Nagyobb mennyiségű dokumentum, összefüggő kézirategyüttesek (pl. zenekari szólamanyagok), teljes hagyatékok tanulmányozása esetén – személyes, telefonos (+36 1 224-3778) vagy online kérés alapján – az anyagot kutatóink számára az olvasóteremben előkészítjük.