Térképtár

Munkatársaink telefonon vagy emailen keresztül is szívesen adnak felvilágosítást. Kérdéseiket e-mailben vagy – a Térképtár nyitvatartási ideje alatt – a (+36 1) 224-3700/353 telefonszámokon tehetik fel.

Olvasóterem használata, dokumentumok használata

Csak előkészített anyag használható. Olvasói kérést elfogadunk telefonon, e-mail-ben és hagyományos levélben is.
Minden olyan dokumentum, amely még nem került digitalizálásra, eredetiben tekinthető meg.
Minden olyan dokumentum, amely már digitálisan is létezik, csak rendkívül kivételes esetben tekinthető meg eredetiben. E művek csak számítógépen kutathatók.
Az olvasóterem zárása előtt 10 perccel korábban a raktárból kiemelt dokumentumokat vissza kell adni az olvasótermi felügyeletet ellátó kollégának, aki azok állapotát és a kiadott művek számát köteles ellenőrizni még az olvasó jelenlétében.
Olvasói kérésre kiemelt dokumentumok 2x5 nap időtartamra félre tehetők.

Reprográfia

Digitális másolat maximum 300 dpi felbontásban rendelhető meg, ára file-ként kerül megállapításra. Másolatot lehet kérni e-mailben és hagyományos levélben, továbbá on-line formában. Fizetési módok: készpénz.

Felhasználási feltételek

Ha a megrendelt másolat publikálásra kerül, úgy a megrendelés tejesítése előtt ún. közlési engedélyt kell kérni. E levél tartalmazza azokat a feltételeket, amelyek a publikálni kívánt dokumentumra vonatkoznak. Csak engedély birtokában kapható meg a megrendelt digitális másolat.