Belépés az olvasói terekbe

Az olvasójegy érvényességét a könyvtár beléptető rendszere ellenőrzi, ezért az olvasónak érkezéskor a könyvtár bejáratánál felállított berendezésbe kell helyeznie olvasójegyét, és csak az érvényesség visszaigazolása után léphet a könyvtárba.

A könyvtár épületébe nem vihető be semmilyen tárgy, ami a könyvtár szokásos működését veszélyezteti, vagy zavarja. Kabátot, felöltőt, esernyőt, aktatáskát vagy más, 30 × 20 cm-nél nagyobb táskát a ruhatárban kell leadni. A ruhatár használata díjtalan.

Az olvasói terekbe nem vihető be: filmfelvevő, videó felvevő, magnetofon (walkman), diktafon, rádió, tévé, másoló berendezés, továbbá minden olyan tárgy, amely a dokumentumokban kárt okozhat vagy a többi olvasó munkáját zavarhatja. Az olvasói terekbe ételt vagy italt bevinni, illetve ott fogyasztani szigorúan tilos. A könyvtárba legfeljebb 3 darab könyv vihető be a beiratkozásnál kapott engedéllyel.

A könyvtárba saját laptop – hordozó táska nélkül – a beiratkozásnál kapott beviteli engedéllyel behozható.

Fényképezőgéppel másolatot készíteni nem lehet.

Az olvasójegyet és a behozott dokumentumokat a beviteli engedéllyel együtt a szolgálatot teljesítő könyvtári munkatársnak ellenőrzés céljából felszólítás nélkül be kell mutatni érkezéskor és távozáskor is.

A könyvtár jogosult az olvasó bevitt táskájának, dossziéjának ellenőrzésére. Az olvasó által behozott személyes tárgyakért, értékekért, különösen ideértve a laptopot, digitális fényképezőgépet, mobiltelefont, továbbá a ruhatárban leadott kabátban, táskában lévő tárgyakért a könyvtár semminemű felelősséget nem vállal.