Másolatkészítés
Az Országos Széchényi Könyvtár nagyon sokféle típusú, korú és jogi besorolású dokumentumot őriz, ezért az egyes dokumentumtípusokra más-más másolási szabályozás vonatkozik.

Minden másolás engedélyköteles. Nem készítünk másolatot zeneművekről, mozgóképekről, multimédiás anyagokról.

Közlési engedély

Az OSZK gyűjteményeiben található dokumentumokról készített másolat publikálása esetén engedélyezési díjat kell fizetni, a közlési engedélyt írásban kell kérni az érintett gyűjtemény osztályvezetőjétől. A dokumentumok közlése esetén a kiadó köteles feltüntetni, hogy az eredeti dokumentum az Országos Széchényi Könyvtár mely gyűjteményében található.

Másolatkészítés törzsgyűjteményi dokumentumokról

A fénymásoló és az OPM adminisztrátor a könyvkiadó állomás mellett található a hetedik emeleten. A fénymásolás engedélyköteles, az ehhez szükséges formanyomtatvány az engedélyezést végző OPM adminisztrátornál található. A fénymásoló nyitva tartása kedd-szombat 9-19 óra között.

Törzsgyűjteményi anyagról ezen az e-mail címen rendelhet másolatot.

Másolatkészítés eredeti dokumentumokról - Áraink (Ft)
Papírmásolat Fénymásolat (Xerox)
A/4: saját kezűleg 20,

rendelve 25

A/3: saját kezűleg 25,

rendelve 30
Hetven évnél korábban megjelent dokumentumokról (ha az állapota megengedi) A4: 50 A3: 70 Színes fénymásolat A4: 300 A3: 400
Másolatkészítés mikrofilmről* - Áraink (Ft)
Mikrofilmek digitalizálása Felvételenként 80 Digitalizált mikrofilmek reprodukálása Nyomtatás papírra, oldalanként A/4: 50 A/3: 70 CD-re írás lemezenként 300 DVD-re írás lemezenként 400 FLOPPY-ra írás lemezenként 200
*A mikrofilmek digitalizálásának díja minden esetben két részből adódik össze: a digitalizálás, illetve a választott reprodukciós eljárás költségéből. A digitalizálást az olvasók végzik.

Másolatkészítés különgyűjteményi dokumentumokról

A Kézirattár, a Plakát- és Kisnyomtatványtár, a Régi Nyomtatványok Tára, a Színháztörténeti Tár, a Térképtár, a Zeneműtár nyomtatott dokumentumairól A0-ás méretig a reprográfiai labor készít másolatot. Helyben, az adott olvasóteremben ügyelő kollégától kérhet információt. A részletek további egyeztetése telefonon: 224-3807.

Részletes árlista

További információk a különgyűjteményi anyag másolásáról

Egyéb másolatkészítő szolgáltatások