A Budapest Borfesztivál idején is várjuk Önöket!

2017/09/04

A Budavári Palota kiemelkedő gasztrohelyszínné válik szeptember 7–10-e. között. A Budapest Borfesztivál ideje alatt minőségi borokat kóstolhatnak és azok kultúrtörténetével is megismerkedhetnek. A finom italok mellé mi a magyar hangosfilm kezdetének plakátjaiból rendezett kiállításunkat ajánljuk. Hiszen ki ne gondolna nosztalgiával a Meseautó, a Hyppolit, a lakáj vagy a Dunaparti randevú című filmekre? És ki ne kacagna fel, amikor Kabos Gyula töretlen sikerű szórakoztató jelenetei kerülnek szóba? A 160 korabeli mozifilm hirdetményét bemutató kiállítás a 20. század elejének filmtörténetéből is ízelítőt ad. A tárlat kiváló kísérőprogramja a Budapest Borfesztiválnak! Bővebben a kiállításról.

Előzetes bejelentkezés esetén szakmai tárlatvezetésre van lehetőség. Bejelentkezés szeptember 5-én 24 óráig a proszk.hu címen.

A tárlatvezetések időpontjai: szeptember 7. és 8. 16.30, valamint szeptember 9. 15 óra

Könyvtárunk a Borfesztivál ideje alatt a Dózsa György tér felől, gyorslifttel közelíthető meg a legegyszerűbben. Kérjük, hogy a Borfesztivál szervezőinek mondják, hogy az Országos Széchényi Könyvtárba kívánnak eljutni. Ezzel párhuzamosan szíveskedjenek felmutatni olvasójegyüket. A Borfesztivál szervezői segítik eljutni látogatóinkat a főbejárathoz.